Go Back
Vytlačiť

Vlašský šalát - originál totalitný (bez vajec)

Pravý vlašský šalát, ako ho poznáme z čias, keď sa ešte museli dodržiavať prísne normy a v celom ČESKOSLOVENKU chutil rovnako.

Ingrediencie

  • Suroviny sú na výsledných 2 5 kg šalátu
  • 875 g zemiaky
  • 570 g šunková saláma
  • 225 g sterilizovaných uhoriek
  • 50 g sterilizovaného hrášku bez nálevu
  • 80 g zeler kořenový
  • 120 g mrkvy
  • 50 g plnotučnej horčice
  • 1,25 g mleté čierne korenie
  • 38 g octu
  • 13 g worchester
  • 500 g majonéza
  • 25 g cukor krupica
  • 25 g soľ

Inštrukcie

  1. Uvarené a za tepla olúpané zemiaky necháme vychladnúť.
  2. Vychladnuté zemiaky nakrájame na rovnaké rezance alebo kocky, pridáme rovnako tvarované uhorky a varenú zeleninu, salámu nakrájaný na rezance, hrášok bez nálevu a všetko spojíme majonézou, zmiešanú s horčicou a octom.
  3. Šalát osolíme, osladíme, okoreníme a zľahka premiešame.