Pravý vlašský šalát, ako ho poznáme z čias, keď sa ešte museli dodržiavať prísne normy a v celom ČESKOSLOVENKU chutil rovnako.
Ingrediencie
Suroviny sú na výsledných 25 kg šalátu
875gzemiaky
570gšunková saláma
225gsterilizovaných uhoriek
50gsterilizovaného hrášku bez nálevu
80gzeler kořenový
120gmrkvy
50gplnotučnej horčice
1,25gmleté čierne korenie
38goctu
13gworchester
500gmajonéza
25gcukor krupica
25gsoľ
Inštrukcie
Uvarené a za tepla olúpané zemiaky necháme vychladnúť.
Vychladnuté zemiaky nakrájame na rovnaké rezance alebo kocky, pridáme rovnako tvarované uhorky a varenú zeleninu, salámu nakrájaný na rezance, hrášok bez nálevu a všetko spojíme majonézou, zmiešanú s horčicou a octom.
Šalát osolíme, osladíme, okoreníme a zľahka premiešame.