Go Back
Vytlačiť

Nadýchané šampiňónové placky

Ingrediencie

  • 250 gramov čerstvých šampiňónov
  • 2 ks vajcia
  • 2 polievkové lyžice polohrubej múky
  • 2 polievkové lyžice studeného mlieka
  • 1 zväzoček čerstvo posekanej petržlenovej vňate
  • 50 gramov čerstvého masla na opečenie šampiňónov
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • soľ podľa chuti
  • čerstvé maslo na vypraženie šampiňónových placiek podľa potreby

Inštrukcie

  1. Čerstvé šampiňóny nešúpeme, lebo v šupke je najviac chuti, ani ich neumývame a nepreplachujeme vodou, len ich utrieme vlhkou handričkou a tak zbavíme prípadných nečistôt, pokrájame ich na malé kúsky.
  2. Môžeme použiť akékoľvek iné lesné huby, ktoré máme radi. V panvici rozohrejeme 2 lyžice čerstvého masla,sprudka, opečieme na masle šampiňóny do hneda a odparenia tekutiny, na záver osolíme a okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, necháme úplne vychladnúť.
  3. Zatiaľ posekáme čerstvú petržlenovú vňať na jemno, rozklepneme 2 vajcia, oddelíme žĺtka a bielky, žĺtka dáme do misy a z bielkov vyšľaháme tuhý sneh, ktorý odložíme ho na chvíľu do chladničky.
  4. Do misy k vaječným žĺtkom prilejeme 2 lyžice studeného mlieka, pridáme 2 lyžice polohrubej múky, osolíme, okoreníme čiernym korením, pridáme posekanú petržlenovú vňať, všetko spolu dobre vymiešame na husté cestíčko, ktoré necháme chvíľu odpočinúť.
  5. Do cestíčka pridáme vychladnuté opečené šampiňóny a opatrne po menších dávkach vmiešame tuhý sneh z bielkov a máme pripravené cesto na placky.
  6. V panvici rozohrejeme maslo, na ktoré polievkovou lyžicou vkladáme cesto, ktoré lyžicou roztlačíme na placky a šampiňónové placky vypražíme z oboch strán do peknej zlato - červenej farby.
  7. Vypražené placky necháme odsať z prebytočného tuku na papierovej kuchynskej utierke.