-
Najprv si pripravíme rezance:
-
Kaleráb očistíme, nakrájame na tenké plátky, z ktorých potom spravíme rezance.
-
Na masle ich sprudka opražíme a okamžite podlejeme vodou (to je tých 1dl).
-
Osolíme, pridáme cukor, miešame do rozpustenia cukru, pridáme pažítku a necháme pomaly odkryté vrieť, aby sa odparila tekutina. Medzitým si pripravíme na druhej panvici LOSOSA.
-
LOSOS:
-
Lososa aj s kožou na panvici (najprv z vrchu) necelú minútku opražíme na masle.
-
Otočíme na kožu, smelo medzi prstami osolíme každú porciu (radšej dvakrát), prikryjeme a trošku stiahneme plameň. Takto ho necháme aspoň 5-7 minút (nie každý má rád šťavnatého médium-lososa).
-
Lososa vyberieme a opatrne odstránime kožu. Pri použití vhodného náradia ho vieme na chvíľu vrátiť na panvicu bez toho, aby sa rozpadol, aby sme trošku zapiekli aj tú mastnejšiu časť, ktorá bola pod kožou (spodok).