Go Back
Vytlačiť

Jalapeňo plnené mletým hovädzím mäsom, bryndzou a zapečené so smotanou a syrom.

jemne pikantná paprika, hovädzie mleté, bryndza, smotana - schválne môže byť toto zlé ?

Ingrediencie

  • 200 g bryndze
  • 500 g mleté hovädzie mäso rozdeliť na dve polky
  • 300 ml smotany na šľahanie
  • 10 g soli
  • 1 cibuľa
  • 1 stredne veľká konzerva kukurice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 čl domácej alebo BIO vegety.
  • 3 vajíčka
  • plátky údeného syra
  • cca 20 papričiek Jalapeňos.

Inštrukcie

  1. Papričky jalapeňo sa štandartne plnia kozým syrom a pre ich jemnú pikantnosť sú obľúbenejšie, ako feferónky. Len pre porovnanie. Sila feferóniek je 3500 jednotiek podľa tabuľky SHU. Jalapeňo má v tozsahu 2000-80000, takže môže byť slabšia, ale aj trošku silnejšia. Má však veľmi ďaleko od Habanera (400 tisíc) a už ani nehovorím o Jolokii (1 milión), či Scorpio Moruge (2 milióny).
  2. Papričkám odrežeme stopky, vydlabeme ich a pár (koľko vydá) ich naplníme bryndzou.
  3. Polovicu mletého hovadzieho mäsa osolíme (5g soli), pridáme jednu najemno nakrájanú cibuľu a riadne premiešame. Touto zmesou plníme ostatné papričky.
  4. Druhú časť mletého mäsa dáme do smotany, pridáme druhú polovičku soli (5g), kukuricu, vegetu, celé surové vajíčka a dobre zamiešame.
  5. Naplnenú papriku naukladáme do zapekacej misky. Ukladáme ich tak, aby smerovali špičkami dole, inak by nám mohla plnka vytiecť. Zalejeme smotanovou zmesou a na vrch poukladáme plátky syra. Celé to zakryjeme alobalom (nemal by sa dotýkať jedla) a pečieme pri teplote 180 stupňov po dobu 45 minút. Po 45 minútach dáme dole alobal a pri teplote 220 stupňov ešte zvrchu zapečieme cca 5-10 minút - len nech chytí trošku farbu :-)