Go Back
Vytlačiť

Jablková štrúdla

Pravdepodobne najrýchlejšia a najjednoduchšia jablková štrúdla z hotového lístkového cesta na svete.

Ingrediencie

  • 1 hotové rozvaľkané lístkové cesto
  • 3 ošúpané a nastrúhané jablká
  • 1 sáčok škoricového 20 gramov, alebo vanilkového cukru
  • 1 rozšľahané vajíčko na potrenie štrúdly
  • práškový cukor na posypanie

Inštrukcie

  1. Rozvaľkané cesto potrieme rozšľahaným vajíčkom.
  2. Rozložíme naň nastrúhané jabĺčka a posypeme škoricovým, alebo vanilkovým cukrom.
  3. Necháme volné miesto od kraja na zlepenie cesta.
  4. Konce štrúdle poriadne zlepíme - pomačkáme - zapracujeme - zalepíme.
  5. Takto pripravenú štrúdľu dáme na plech podložený papierom na pečenie, potrieme rozšľahaným vajíčkom a pečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200 stupňov zhruba 15 minút. (treba kontrolovať - rúry sú zradné a nepečú tak, ako by mali) :-)
  6. Keď je štrúdla upečená, posypeme práškovým cukrom.

Poznámky k receptu

Za cca 25 minút máte hotový koláč od úplného začiatku až do upečenia a servírovania na tanier.