Go Back
Vytlačiť

Pudinkovo jablkové koláče z lístkového cesta

Párty, návšteva. Pripravte ich a neuveria Vám, že ste jednou rukou piekli koláč a druhou ste SMS-kovali s nimi.

Ingrediencie

  • 1 hotové rozvalkané lístkové cesto (dá sa kúpiť aj rozvaľkané - o to jednoduchšie. Ak nie je rozvaľkané tak rozvaľkať na 2 mm
  • 1 puding podľa chuti.
  • 2-3 PL krišt. cukru do pudingu
  • 4 dl mlieka na puding
  • 1 očistené nastrúhané jablko
  • 1 vanilínový cukor na posypanie 20 gramov

Inštrukcie

  1. Vyvalkané cesto povykrajujeme na plech, kde máme papier na pečenie (alebo silikón na pečenie).
  2. Pozor, koláčiky by nemali byť menšie, ako 4-5 cm.
  3. Uvaríme si hustejší puding (namiesto 0,5 l mlieka použijeme len 0,4 dl mlieka + krišt. cukor). Malou lyžičkou opatrne porozdelujeme puding na povykrajované cesto (už musí byť na plechu) a na vrch posypeme nastrúhaným jablkom.
  4. Úplne na koniec posypeme ešte vanilínovým cukrom a dáme piecť do ROZOHRIATEJ rúry (180 stupňov na cca 10-15 minút).