-
Deň vopred namočíme fazuľu. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka.
-
Uvarenú fazuľu pretlačíme alebo 2x zomelieme na mäsovom mlynčeku. (Namiesto fazule môžeme použiť aj gaštany, alebo gaštanové pyré.)
-
Do vychladnutej fazule pridáme práškový a vanilkový cukor, zomleté orechy, maslo alebo tuk, kakao, rum a všetko spolu dobre vymiešame. 2/3 pripravenej hustej masy rozotrieme na namočený a vyžmýkaný obrúsok.
-
Z banánov odrežeme zahnuté konce a pripravíme ich na dĺžku rolády.
-
Zvyšky banánov použijeme na prípravu krému:
-
Puding rozmiešame v troche mlieka. 1/4 l mlieka dáme variť spolu s cukrom a roztlačenými banánmi.
-
Keď zovrie, pridáme rozmiešaný puding a uvaríme hustú kašu.
-
Do vychladnutého pudingu primiešame maslo alebo tuk. Týmto krémom potrieme fazuľovú masu na obrúsku.
-
Banány obalíme vo zvyšku fazuľovej masy a položíme na krém.
-
Pomocou obrúska zrolujeme a necháme v chlade stuhnúť.
-
Potom roládu vyberieme z obrúska, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme šľahačkou.
-
Čokoládová poleva: Roztopenú čokoládu vymiešame s maslom alebo tukom na hustú polevu.