Go Back
Vytlačiť

Gaštanová roláda

Gaštanová roláda alebo aj Fazuľová roláda alebo aj Falošná gaštanová roláda

Ingrediencie

  • 250 g suchej strakatej fazule alebo 550 g uvarených očistených gaštanov alebo gaštanové pyré,
  • 100 g práškováho cukru
  • 1 balíček vanilkového cukru
  • 50 g orechov
  • 100 g masla alebo rastlinného tuku
  • 10 g kakaa
  • 1 lyžica rumu
  • 3 banány
  • šľahačku na ozdobenie
  • Krém: 1 banánový puding môže byť aj vanilkový,
  • 1/4 l mlieka
  • roztlačené zvyšky banánov
  • 2-3 lyžice cukru
  • 100 g masla alebo rastlinného tuku
  • Poleva: 50 g čokolády
  • 50 g masla alebo stuženého pokrmového tuku

Inštrukcie

  1. Deň vopred namočíme fazuľu. Na druhý deň ju uvaríme do mäkka.
  2. Uvarenú fazuľu pretlačíme alebo 2x zomelieme na mäsovom mlynčeku. (Namiesto fazule môžeme použiť aj gaštany, alebo gaštanové pyré.)
  3. Do vychladnutej fazule pridáme práškový a vanilkový cukor, zomleté orechy, maslo alebo tuk, kakao, rum a všetko spolu dobre vymiešame. 2/3 pripravenej hustej masy rozotrieme na namočený a vyžmýkaný obrúsok.
  4. Z banánov odrežeme zahnuté konce a pripravíme ich na dĺžku rolády.
  5. Zvyšky banánov použijeme na prípravu krému:
  6. Puding rozmiešame v troche mlieka. 1/4 l mlieka dáme variť spolu s cukrom a roztlačenými banánmi.
  7. Keď zovrie, pridáme rozmiešaný puding a uvaríme hustú kašu.
  8. Do vychladnutého pudingu primiešame maslo alebo tuk. Týmto krémom potrieme fazuľovú masu na obrúsku.
  9. Banány obalíme vo zvyšku fazuľovej masy a položíme na krém.
  10. Pomocou obrúska zrolujeme a necháme v chlade stuhnúť.
  11. Potom roládu vyberieme z obrúska, polejeme čokoládovou polevou a ozdobíme šľahačkou.
  12. Čokoládová poleva: Roztopenú čokoládu vymiešame s maslom alebo tukom na hustú polevu.