Go Back
Vytlačiť

Jogurtové broskyňové rezy

Jogurtové broskyňové rezy - nepečené

Ingrediencie

  • Suroviny:
  • 100 g kokosových sušienok
  • 50 g horkej čokolády
  • 100 g masla
  • Plnka: 10 plátkov želatíny
  • 1 citrón
  • 800 g jogurtu
  • 75 g cukru
  • 300 g šľahačkovej smotany
  • 1 plechovku 850 ml polených broskýň,
  • 1/2 stužovača do šľahačky

Inštrukcie

  1. Sušienky rozdrvíme cez igelitovú fóliu valčekom na cestoviny.
  2. Maslo a čokoládu rozpustíme a zmiešame so strúhankou zo sušienok.
  3. Formu vyložíme alobalom a cesto natlačíme do formy.
  4. Broskyne necháme odkvapkať, nálev odložíme. 6 polovičiek broskýň rozpolíme. 2 kúsky necháme na ozdobenie.
  5. Ostatné rozmixujeme.
  6. Želatínu namočíme do 4 polievkových lyžíc nálevu, nastrúhame citrónovú kôru.
  7. Zmiešame jogurt, cukor, rozmixované broskyne, šťavu z citróna a strúhanú kôru.
  8. Želatínu pri miernej teplote rozpustíme, pridáme 2-3 lyžice krému. Želatínovú zmes pridáme do krému a dobre premiešame.
  9. Ušľaháme dotuha 200 g šľahačky a vmiešame do krému.
  10. Polovicu krému natrieme na korpus, na to poukladáme prichystané štvrťky broskýň a natrieme druhú polovicu krému.
  11. Dáme vychladiť asi na 3 hodiny. Rezy vyberieme z formy aj s alobalom, ktorý opatrne stiahneme.
  12. Nakrájame na asi 5 cm široké rezy. Ušľaháme zostávajúcu smotanu so stužovačom, naplníme zdobítko a nastriekame na tortu pusinky.
  13. Ozdobíme kúskami broskýň, medovými hrudkami a lístkami medovky.