-
Sušienky rozdrvíme cez igelitovú fóliu valčekom na cestoviny.
-
Maslo a čokoládu rozpustíme a zmiešame so strúhankou zo sušienok.
-
Formu vyložíme alobalom a cesto natlačíme do formy.
-
Broskyne necháme odkvapkať, nálev odložíme. 6 polovičiek broskýň rozpolíme. 2 kúsky necháme na ozdobenie.
-
Ostatné rozmixujeme.
-
Želatínu namočíme do 4 polievkových lyžíc nálevu, nastrúhame citrónovú kôru.
-
Zmiešame jogurt, cukor, rozmixované broskyne, šťavu z citróna a strúhanú kôru.
-
Želatínu pri miernej teplote rozpustíme, pridáme 2-3 lyžice krému. Želatínovú zmes pridáme do krému a dobre premiešame.
-
Ušľaháme dotuha 200 g šľahačky a vmiešame do krému.
-
Polovicu krému natrieme na korpus, na to poukladáme prichystané štvrťky broskýň a natrieme druhú polovicu krému.
-
Dáme vychladiť asi na 3 hodiny. Rezy vyberieme z formy aj s alobalom, ktorý opatrne stiahneme.
-
Nakrájame na asi 5 cm široké rezy. Ušľaháme zostávajúcu smotanu so stužovačom, naplníme zdobítko a nastriekame na tortu pusinky.
-
Ozdobíme kúskami broskýň, medovými hrudkami a lístkami medovky.