Go Back
Vytlačiť

Ovocná slnečnica

Ovocná slnečnica - torta netradičného vzhľadu

Ingrediencie

  • 250 g hladkej múky
  • 200 g masla
  • 100 g práškového cukru
  • soľ
  • 6 vajec
  • 500 g tvarohu
  • 2 t égllky smotany
  • 1 vanilkový puding
  • 150 g kryštálového cukru
  • 5 Iyžíc cltrónovej šťavy
  • 500 g broskyñového kompótu 1 väčšia plechovka,
  • 50 g lieskových orechov

Inštrukcie

  1. Múku, 150 g masla, 50 g múčkového cukru, štipku soli, 1 vajce vymiesime a z cesta sformujeme guľu, ktorú vložíme na 1 hodinu do chladničky.
  2. Tvaroh zomelieme. Ostatok masla rozpustíme a ochadíme.
  3. Pudingový prášok vymiešame s citrónovou šťavou.
  4. Žĺtky oddelíme od bielkov, rozotrieme s 50 g kr. cukru a 50 g múčkového cukru.
  5. Pridáme tvaroh, smotanu, maslo i pudingový prášok, dôkladne vymiešame.
  6. Bielky rožšľaháme so 100 g kr. cukru a štipkou soli a zmiešame s tvarohovou masou.
  7. Krehké cesto vyvaľkáme, vyplníme ním dno i boky vymastenej tortovej formy.
  8. Pre1ožíme naň tvarohovú masu a pečieme v rúre asi 70 minút.
  9. Broskyne bez nálevu nakrájame na menšie kúsky a spolu s lieskovými orechami ich
  10. roz1ožíme na povrchu torty v tvare s1nečnice.
  11. Takto môžete ozdobiť aj inú tortu, prípadne môžete na vrch torty ešte naliať priesvitné tortové želé.