Go Back
Vytlačiť

Osviežujúci ríbezľový koláčik - rýchly

Šťavnatý osviežujúci koláčik

Ingrediencie

  • 200 g alebo maslo
  • 4 PL cukor krupica
  • 4 ks žĺtky
  • 300 g múka polohrubá
  • 1 ks prášok do pečiva
  • 250 ml vlažné mlieko
  • Ribezľový sneh:
  • 4 ks bielky
  • 250 g cukor krupica
  • 250 g ríbezle

Inštrukcie

  1. Cesto: Maslo vymiešame so 4 PL cukru a postupne pridáme 4 žĺtka a vymiešame.
  2. Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva dobre premiešame a postupne vlejeme a zapracujeme do cesta vlažné mlieko.
  3. Pečieme ne vymastenom a múkou vysypanom plechu cca 20 minút pri teplote 160°C teplovzdušný ohrev.
  4. Medzitým si pripravíme ribezľový sneh: Zo 4 bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Nakoniec jemne vmiešame ribezle (čerstvé alebo mrazené).
  5. Ribezľový sneh rozotrieme na upečený koláč a dáme ho ešte do rúry zapiecť do ružova.