Vytlačiť
Osviežujúci ríbezľový koláčik - rýchly
Šťavnatý osviežujúci koláčik
-
200
g
alebo maslo
-
4
PL cukor krupica
-
4
ks žĺtky
-
300
g
múka polohrubá
-
1
ks prášok do pečiva
-
250
ml
vlažné mlieko
-
Ribezľový sneh:
-
4
ks bielky
-
250
g
cukor krupica
-
250
g
ríbezle
-
Cesto: Maslo vymiešame so 4 PL cukru a postupne pridáme 4 žĺtka a vymiešame.
-
Pridáme múku zmiešanú s práškom do pečiva dobre premiešame a postupne vlejeme a zapracujeme do cesta vlažné mlieko.
-
Pečieme ne vymastenom a múkou vysypanom plechu cca 20 minút pri teplote 160°C teplovzdušný ohrev.
-
Medzitým si pripravíme ribezľový sneh: Zo 4 bielkov a cukru ušľaháme tuhý sneh. Nakoniec jemne vmiešame ribezle (čerstvé alebo mrazené).
-
Ribezľový sneh rozotrieme na upečený koláč a dáme ho ešte do rúry zapiecť do ružova.