-
KRÉM:
-
Vaječné žĺtky vyšľaháme s cukrom nad parou do hustého krému, necháme vychladnúť a pridáme mascarpone vymiešané metličkou s cukrom.
-
OVOCNÁ ZMES:
-
Lesné plody a lekvár jemne premiešame. Ak je lekvár veľmy hustý, zriedime ho 1-2 PL horúcej vody. Pozor, už málo vody stačí na zriedenie.
-
TORTA:
-
Piškóty krátko (1 sekundu) namočíme do sirupovej vody a naukladáme vedľa seba.
-
Budeme robiť dve vrstvy, takže si ich treba rozdeliť na polovicu.
-
Na prvú vrstvu piškót dáme zmes plodov a lekváru a na to vrstvu z vymiešaného krému.
-
Dáme druhú vrstvu piškót namočených v sirupovej vode a na vrch dáme vrstvu krému.
-
Zvyšným krémom natrieme boky našej "torty" a celú ju takto "zabalzamujeme".
-
Vrch posypeme strúhanou čokoládou (alebo práškovým kakaom).
-
Necháme vychladiť aspon 4-6 hodín.
-
Zdroj a inšpirácia: One pot chef