-
Ako prvé musíme opražiť očistené arašidy. Pražíme ich na suchom plechu pri teplote 180-200 stupňov, kým nezačnú chytať farbu. Je to tak okolo 5-10 minút od dosiah
-
nutia požadovanej teploty.
-
Arašidy začnú hnednúť - to je znakom toho, že už ich treba vybrať. Pozor, aby nezhnedli veľmi, v podstate len musia trošku chytiť farbu. Necháme vychladnúť a pomelieme (nastrúhame) najemno.
-
Pridáme ich do múky, a zapracujeme ostatné suroviny.
-
Vypracujeme homogénne (rovnorodé) cesto, môžeme nechať pár hodín (kľudne aj 24) oddýchnuť a vyzrieť v chladničke.
-
Na druhý deň vyberieme, necháme trošku získať izbovú teplotu a vyvaľkáme plát hrubý asi tak 3 mm.
-
Vykrajujeme rôzne tvary (ako pri medovníčkoch). Môžeme ozdobiť roztopenou čokoládou, prípadne kúskami arašidov.