Go Back
Vytlačiť

Banánový chlieb

Šťavnatý, sladký, ideálny múčnik ku káve. Svojou sladkosťou perfektne doĺňa horkosť kávy.

Ingrediencie

  • 3-4 zrelé banány
  • 1/3 hrnčeka roztopeného masla
  • 3/4 hrnčeka cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 vajce
  • 1 KL sody bicarbony
  • štipka soli
  • štipka pr.do pečiva
  • štipka škorice
  • 1,5 hrnčeka polohr.múky

Inštrukcie

  1. Rúru si predhrejeme na 175° C.
  2. Vo veľkej mise pomačkáme banány a zmiešame s roztopeným maslom.Pridáme cukor, vanilkový cukor, vajce a premiešame. Pridáme štipku soli,škorice a sodu bicarbonu. Napokon vmiešame preosiatu múku s pr.do pečiva.
  3. Cesto vylejeme do bochníkového plechu vystlaného papierom na pečenie.Pečieme cca 1 hodinu(treba si to skontrolovať špáratkom).

Poznámky k receptu

Pozn.Tento chlebík sa dá piecť v akejkoľvek forme(na srnčí chrbát,biskupský chlebík atď. A úplne najlepšie je robiť ho hneď z dvojitej dávky,pretože sa zje takmer okamžite.