-
KORPUS:
-
Z vajíčok oddelíme bielka a vyšľaháme z nich sneh. Žĺtka vymiešame s cukrom do peny a opatrne zamiešame do bielkového snehu.
-
Pridáme šťavu z jedného citrónu a suchú zmes (škrob + múky) a opäť opatrne zapracujeme do homogénnej hmoty. Takto pripravené cesto upečieme na plechu (odporúčam použiť papier na pečenie.
-
Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180°C zhruba 25 minút - toto si odsledujte. Ja mám teplovzdušnú rúru a upečené mám aj za 20 minút.
-
Svokra má elektrickú a podla "prietoku" elektriky a presného nastavenia termostatu niekedy pečie 20 a niekedy aj 28 minút. Necháme vychladnúť a
-
Na upečenú piškótu vysypeme umyté očistené ríbezle
-
PUDINGOVÁ VRSTVA:
-
sirupom zmiešame s mliekom a pridaním cukru a pudingu spravíme HUSTÝ PUDING. Vanilkový puding je v podstate neutrálny a ríbezľový sirup ho PREBIJE a dostanete FANTASTICKÝ ríbezľový puding.
-
Puding necháme vychladnúť - často miešame, aby sa nevytvorila "kôrka". Najrýchlejšie sa nám to podarí, keď nádobu s pudingom vložíme do studenej vody (v kuchynskom dreze).
-
Zmäknuté maslo vyšľaháme s cukrom. Maslo by malo byť mimo chladničky aspoň niekoľko hodín, aby bolo mäkké a dalo sa vyšľahať.
-
Ponorným mixérom primiešame vychladnutý puding a opatrne navrstvíme na piškótu s ríbezľami.
-
Ozdobíme šľahačkou a pár bobuľami ríbezlí.