-
Najjednoduchšie je to všetko spraviť v domácej pekárničke, ale povieme si postup, aj keď ju nemáte.
-
Máte domácu pekáreň na chleba ?
-
ÁNO:
-
Najjednoduchšie je to celé dať do domácej pekárničky a zvoliť program KYSNUTÉ CESTO. hotové samo za 1,5 hod. Ešte predtým ale odporúčam droždie vymiešať aj s cukrom na takú drolivú zmes s múkou (stačí 100g múky).
-
Až potom to celé nasypať do pekárničky s programom KYSNUTÉ CESTO (finta od profesionálneho pekára). Ozaj, maslo a ´žĺtok samozrejme neide do cesta :-)
-
NIE:
-
droždie, cukor a 100g múky vypracujeme prstami do takej mrveničky, pridáme vlažné až teplé mlieko a necháme vo väčšej miske podkysnúť (25-30 minút).
-
Teplota mlieka je vtedy dobrá, keď prstom cítime mierne teplo, ale nie veľmi veľa (teplota okolo 38 stupňov)
-
Následne pridáme zvyšnú múku a ostatné ingrediencie, vypracujeme vláčne cesto a znova necháme podkysnúť, ale teraz rovnú hodinu.
-
Cesto si rozdelíme na polovicu, potom znova a znova a znova (dostaneme 16 kusov).
-
Tie vyvaľkáme na taký akožeobdlžnik. Na hornej časti spravíme 3-5 zárezov, do spodnej polovice natrieme trošku masla, zrolujeme do ruličky (ako knieža Rohan bankovky) a dáme na plech vystlaný papierom na pečenie.
-
Potrieme žĺtkom a ak sa dám tak do zárezov nevtierame - budú krajšie.
-
Necháme podkysnúť na teplejšom mieste ešte 30 minút, vložíme do STUDENEJ RÚRY, nastavíme teplotu 180 stupňov a pečieme tak 30 minút - podľa farby zistíte, že sú dobré.