Go Back
Vytlačiť

Hruškovo tvarohová štrúdľa

Návyková rýchlovka - Ak je dobre vychladená, nedá sa prestať jesť.

Ingrediencie

  • 1 väčšia hruška alebo dve menšie
  • 1/2 zlatý klas alebo vanilkový puding Dr. Oetker
  • 250 g hrudkovitý tvaroh
  • 3 x vanilínový cukor 3 * 20g
  • 1 hotové rozvaľkané lístkové cesto
  • 1 rozšľahané vajíčko

Inštrukcie

  1. Lístkové cesto necháme pri izbovej teplote "zmäknúť" aspoň 20 minút.
  2. Hrušku očistíme od šupky a nakrájame na menšie kúsky - ale nie mikro kúsky - tak 1x1cm - možno kúsok menšie ešte. Do misky dáme tvaroh, nakrájané hrušky, cukor a Zlatý klas.
  3. Zľahka, ale dôkladne premiešame.
  4. Naložíme na jednu polovicu lístkového cesta, druhú polovicu navlhčíme mokrou rukou a zrolujeme do rolády. Konce spojíme.
  5. Roládu na vrchu predierkujeme vidličkou (ciki-caki-ciki-cak) a potrieme rozšľahaným vajíčkom. Pečieme v rozohriatej rúre pri teplote 180 stupňov zhruba 20-25 minút - sledujte vrch štrúdle.

Poznámky k receptu

FINTA: Zlatý klas (alebo vanilkový puding) tam máme preto, aby popil uvoľnené tekutiny a vytvoril tak akúsi "želatinu", takže po vychladnutí štrúdľa nebude mokrá, čo by sa inak stalo, lebo tvaroh aj hrušky isto pustia dostatok tekutín, aby nám výsledok znehodnotili, keby tam ten zlatý klas nebol.