-
Pripravíme si plechy vyložené s papierom na pečenie. Na papiere obkreslime dno tortovej formy. Budeme v rúre piecť 3 korpusy naraz. Bielka vyšľaháme so štipkou soli.
-
Za stáleho šľahania postupne po lyžiciach pridávame cukor. Pridáme preosiaty Solamyl a opäť dobre zašľaháme. Nakoniec už iba ručne opatrne vmiešame pomleté lieskové oriešky s nastrúhanou čokoládou.
-
Sneh rozdelíme na tri časti, urovnáme a naraz pečieme v rúre pri teplote 150 stupňov asi 75 – 85 minút (záleží podľa rúry. Cesto sa vlastne suší ako pusinky.
-
Snehové korpusy nenarastú, su jemne zružovené - musia byť, potom naozaj idú ľahučko z papiera. Necháme ich dobre vychladnúť. Dávame ich dole z papiera až po úplnom vychladnutí.
-
Plnka:
-
Čokoládu rozpustíme nad parou a necháme trošku ochladiť. Nutellu a mascarpone Vymiešame. Pridáte čokoládu opäť opatrne, ale dôkladne premiešame, kým dostaneme pekný kompaktný krem. Nakoniec vmiešame nadrobno posekané lieskové oriešky. Ak je krem riedky, dáme ho do chladničky mierne stuhnúť – korpusy vtiahnu všetku prebytočnú vlhkosť.
-
Finále:
-
Korpus preložíme na tanier ( misu) na ktorom budeme tortu podávať. Je dobre , ak pod spodný korpus si zasunieme z každej strany kancelársky papier, ktorý po dokončeni torty vytiahneme a tanier ( podnos) ostane čistý. Na korpus natrieme krém a priložíme ďalší korpus.
-
Opäť krém a korpus – vrchný korpus otočíme hladkou stranou hore, máme okamžite hladký rovný povrch torty. Krémom natrieme aj boky a vrch torty. Necháme zachladiť v chladničke.
-
Nad parou rozpustime čokoládu so šlahačkovou smotanou. Miešame a keď je čokoláda rozpustená, pridáme javorový sirup ( Golden syrup) a dobre premiešame. po miernom ochladení natrieme na tortu. Boky ozdobíme pomrvenými oplátkami a vrch Ferrero Rocher.