Go Back
Vytlačiť

Bábovka z gaštanového pyré

Bábovka bez múky a cukru, iba z dvoch surovín. Tento recept zvládne naozaj každý

Ingrediencie

  • 4 ks vajcia
  • 250 g mrazené gaštanové pyré rozmrazené, nastrúhané

Inštrukcie

  1. Vajíčka rozdelíme na žĺtka a bielka. Žĺtka dobre vymiešame na penu.
  2. K žĺtkovej pene pridáme nastrúhané pyré. Vymiešame do hustej svetlej peny.
  3. Bielka vymiešame na sneh. Bielkový sneh ručne pomaly vmiešame do gaštanovej peny.
  4. Predhrejeme rúru na 180°C. Bábovkovú formu vymastíme maslom a vysypeme hrubou múkou.
  5. Cesto veľkou lyžicou opatrne vkladáme do formy aby sa neporušilo vymazané maslo s múkou.
  6. Bábovkovú formu s cestom vložíme do rúry a po zavretí znížime teplotu na 160°C a necháme piecť asi 35 minút.
  7. Bábovku necháme 20 - 30 minút chladiť. Bábovku opatrne vyklopíme. Môžeme ju pocukrovať, alebo obliať čokoládovou polevou.