Go Back
Vytlačiť

Čokoládovo-banánová torta

Čokoládovo-banánová torta s ľahučkým piškótovým cestom, ktorá sa rozplýva na jazyku

Ingrediencie

  • Korpus:
  • 6 vajec
  • 6 PL kryšt. cukor
  • 6 PL hrubej múky
  • štipka soli
  • 1 vanilkový cukor
  • Krém:
  • 5 dl mlieko
  • 1 bal. čokoládový puding
  • 1 PL Maizeny – alebo iného škrobu
  • 50 g horkej čokolády aspoň 60%-nej
  • 80 g práškový cukor
  • 120 g masla
  • 4 väčšie zrelé banány

Inštrukcie

  1. Bielka z vajec vyšľaháme na tuhý sneh. Do neho postupne jemne vmiešame cukor, vanilkový cukor, po lyžiciach múku zmiešanú so soľou a nakoniec po jednom žĺtky.
  2. Tortovú formu vyložíme papierom na pečenie.
  3. Rúru rozohrejeme na 180 °C, vložíme tortu, teplotu znížime na 150 °C a pečieme asi 30 minút. Hotovú necháme vo forme trochu vychladnúť, potom vyklopíme a odstránime papier. Rozkrojíme na 2 časti.
  4. 3 dl mlieka necháme zovrieť. Vo zvyšných 2 dl mlieka rozmiešame puding a maizenu, vlejeme do zovretého mlieka a za stáleho miešania uvaríme hustý puding.
  5. Ešte do horúceho vmiešame na kúsky nalámanú čokoládu a miešame, kým sa nerozpustí.
  6. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s cukrom, pridáme vychladnutý puding a vymiešame hladký krém.
  7. Banány šikmo nakrájame na kolieska a najkrajšie necháme na ozdobu.
  8. Na spodný plát torty natrieme tretinu krému, naukladáme banán a dáme druhú tretinu krému.
  9. Prikryjeme druhým plátom. Na vrch dáme zostávajúci krém a ponatierame aj boky torty. Nakoniec dozdobíme banánmi.