-
Z lístkového cesta upečieme plát, ktorý vložíme do hlbokého plechu.
-
Vodu, zlaté klasy, cukor a vanilkový cukor a žĺtky zmiešame a dáme variť.
-
Po uvarení dáme vychladnúť. Zatiaľ si pripravíme z bielkov sneh. Po vychladnutí pridáme vyšľahané bielky a dáme to na chvíľu do chladničky.
-
Vychladnutú kašu vylejeme na cesto. Potom pripravíme šľahačku, ktorú dáme na vychladnutú plnku.
-
Čokoládu rozpustíme spolu s maslom vo vodnom kúpeli a opatrne natrieme na vrch zákusku.
-
Dáme na pár minút do chladničky.
-
Po chvíli, keď už čokoláda začína tuhnúť, ostrým nožom namočeným v horúcej vode nakrojíme povch na kocky veľkosti jednotlivých porcií, lebo vychladnutá čokoláda by sa polámala.
-
Dáme do chladničky stuhnúť.
-
Namiesto lístkového cesta môžeme použiť aj keksy - potom nakrájame na porcie vo veľkosti keksov.