Vajcia rozdelíme (bielka, žĺtky) a s polovicou cukru vyšľaháme do peny najprv bielka a potom do svetlej hustej peny s druhou polovicou cukru vyšľaháme aj žĺtky.
Pridáme múku, strúhané orechy a prášok do pečiva a stierkou (lízatkom) jemne, ale dôkladne premiešame. Toto cesto vylejeme do papierom vystlatého plechu a pri teplote 180 stupňov pečieme 20 minút.
Jahodová vrstva
Jahody rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme cukor, zlatý klas a uvaríme hustý krém, ktorý vylejeme na vychladnutý korpus. Necháme dôkladne vychladnúť.
Najlepšie do druhého dňa a ešte potom na dve hodinky do chladničky.
Biela vrstva:
Smotanu dáme pred šľahaním na 10-15 minút do mrazničky - lepšie sa nám vyšľahá. Pridáme cukor a šľaháme do hustej tvrdej peny.
Keď už máme konzistenciu polotekutej peny, tak pridáme stužovač a dokončíme do želanej tvrdosti a pevnosti peny.
Natrieme na vychladnutú jahodovú vrstvu, pekne zarovnáme a pri servírovaní posypeme drvenými arašidami. Nedrvte ich veľmi, len tak jemne, aby bolo čo chrúmať, lebo šľahačka a jahody sú dosť krémové.
Poznámky k receptu
Dobrá rada 1: Jahody pred použitím umyte :-) Dobrá rada 2: Jahody po umytí odstopkujte :-) Dobrá rada 3 (teraz už naozaj): Arašidy pred rozdrvením trošku opražte na suchej panvici, nech chytia trošku farbu. Jednak ich osviežite a budú aj chrumkavejšie, no a získajú aj lepší "buket" :-)