-
Z rebarborových stoniek odkrojíme hornú časť, kde sú končeky listov, a spodné cca 4 centimetre – to záleží na velikosti stonky.
-
Rebarboru ošúpeme, silnejšie stonky rozrežeme ešte pozdĺžne, a nakrájame na asi centimetrové kúsky. Zasypeme kryštálovým cukrom, aby rebarbora trochu zmäkla.
-
Všetky suroviny na plnku dáme do mixéra a dobre premixujeme.
-
Z bielkov a cukru vymiešame sladký sneh a odložíme ho do chladničky.
-
Cesto dáme na mastný papier na plech tak, aby v plechu vytvorilo vaničku. Na cesto nalejeme plnku.
-
Posypeme ju kúskami rebarbory. Dáme do rúry a pečieme na 200 °C asi 25 minút.
-
Potom na koláč natrieme sladký sneh a pečieme ešte 10 minút. Krájame mokrým nožom až po vychladnutí.
-
Pre lepšiu chuť môžete okrem rebarbory dať do zákusku aj na štvrťky pokrájané jahody.