Go Back
Vytlačiť

Čučoriedková torta s orechovým korpusom

Chcete koláčik bez múky ? Nech sa páči, recept je Váš :-)

Ingrediencie

  • Orechový korpus:
  • 250 g strúhaných orechov mix ako strúhanka
  • 3 vajíčka
  • 75 g cukru
  • Čučo-pudingová vrstva:
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 500 ml zavárané čučoriedky
  • 4 PL kryštálový cukor
  • 1,5 Zlatý klas alebo vanilkový puding 60g - na 750ml tekutiny
  • Biela čučo vrstva:
  • 500 ml smotana na šľahanie
  • 1 stužovač do šľahačky
  • 40 g vanilkový cukor
  • 250 ml čerstvé čučoriedky

Inštrukcie

  1. Orechový korpus okrúhly (priemer tak 24cm):
  2. Vajíčka rozdelíme (bielky, žĺtka), cukor rozdelíme na polovicu.
  3. Jednu pridáme k bielkam, druhú k žĺtkom. Z bielkov vymiešame hustý sneh a zo žĺtkov svetlý hustý krém.
  4. Spolu s nastrúhanými orechmi opatrne vymiešame penové cesto a upečieme v papierom vystlanej okrúhlej forme 20 minút pri teplote 180 stupňov.
  5. Čučo-pudingová vrstva:
  6. Suroviny spolu vymiešame, uvaríme hustý puding a vylejeme na vychladnutý korpus - necháme poriadne vychladnúť (najlepšie do druhého dňa v chladničke).
  7. Biela čučo vrstva:
  8. Zo smotany a cukru pripravíme šľahačku a tesne pred dokončením pridáme aj stužovač, aby nám šľahačka držala formu. Pridáme tak 3/4 čerstvých čučoriedok. Poslednú štvrtinu necháme na ozdobenie.
  9. Prajem dobrú chuť :-)