Získali si sympatie stoviek stravníkov. Dokonca babky chceli odomňa recept na ne.
Ingrediencie
pre účely prípravy surovín použijeme JEDEN hrnček o objeme 250-300 ml . Základné pravidlo na suroviny:je jedno, aký bude - ide o pomer surovín
2-2-2a pol-pol-pol
2hrnčeky polohrubej múky
2hrnčeky polotučného mlieka
2vajíčka
pol hrnčeka kryštálového cukru
pol čl soli
pol kocky droždiamôže byť aj 1/2 sušeného
Inštrukcie
Z uvedených surovín vypracujeme hustejšie palacinkové cesto (najlepšie elektricky - metličkami). Necháme ho aspoň hodinku na teplejšom mieste, nech zväčší svoj objem.
Na rozpálenej panvici z nich pečieme na pár kvapkách oleja lievance požadovanej veľkosti.
Ideálna plnka: ovocný džem, Nutela, mleté orechy s troškou vanilkového pudingu, Mletý mak s curkom a troškou vanilkového pudingu (spojivo).