Keď je na stole makový a tvarohový koláč, neviem, pre ktorý sa mám rozhodnúť. Tento mi uľahčuje rozhodovanie.
Ingrediencie
CESTO:
250gpolohrubá múka
125gmasloklasické 82 %-né
1vajce
100gcukor
1vanilkový cukor
1čl prášok do pečiva
MAKOVÁ VRSTVA:
250gmletého maku
100gkryštálový cukor
2PL lekvárukyslejší
1PL medu
1PL maslo
150mlmlieka
TVAROHOVÁ VRSTVA:
250ghrudkového tvarohu
200mlkyslá smotana
100gkryštálový cukor
3vajcia
1PL citrónovej šťavy
1vanilkový puding- prášok
Inštrukcie
Môj plech mal rozmer 28*42 cm
CESTO:
Z uvedených ingrediencií vypracujeme hladké cesto. Plech potrieme maslom, posypeme múkou a položíme naň rozvaľkané cesto. pomocou pohára valcovitého tvaru ho môžeme rozvaľkať po úplné kraje plechu.
MAKOVÁ VRSTVA:
Všetko okrem maku dáme do jedného hrnca, za stáleho miešania privedieme do varu a pridáme aj mak - necháme trošku vychladnúť a vylejeme na pripravené surové cesto.
TVAROHOVÁ VRSTVA:
Pripravíme si sneh z bielkov - dáme bokom.
Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme ostatné ingrediencie a vymiešame takú kašu. pridáme sneh z bielkov a šup ho na makovú vrstvu.