Go Back
Vytlačiť

Makovo tvarohový múčnik

Keď je na stole makový a tvarohový koláč, neviem, pre ktorý sa mám rozhodnúť. Tento mi uľahčuje rozhodovanie.

Ingrediencie

  • CESTO:
  • 250 g polohrubá múka
  • 125 g maslo klasické 82 %-né
  • 1 vajce
  • 100 g cukor
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 čl prášok do pečiva
  • MAKOVÁ VRSTVA:
  • 250 g mletého maku
  • 100 g kryštálový cukor
  • 2 PL lekváru kyslejší
  • 1 PL medu
  • 1 PL maslo
  • 150 ml mlieka
  • TVAROHOVÁ VRSTVA:
  • 250 g hrudkového tvarohu
  • 200 ml kyslá smotana
  • 100 g kryštálový cukor
  • 3 vajcia
  • 1 PL citrónovej šťavy
  • 1 vanilkový puding- prášok

Inštrukcie

  1. Môj plech mal rozmer 28*42 cm
  2. CESTO:
  3. Z uvedených ingrediencií vypracujeme hladké cesto. Plech potrieme maslom, posypeme múkou a položíme naň rozvaľkané cesto. pomocou pohára valcovitého tvaru ho môžeme rozvaľkať po úplné kraje plechu.
  4. MAKOVÁ VRSTVA:
  5. Všetko okrem maku dáme do jedného hrnca, za stáleho miešania privedieme do varu a pridáme aj mak - necháme trošku vychladnúť a vylejeme na pripravené surové cesto.
  6. TVAROHOVÁ VRSTVA:
  7. Pripravíme si sneh z bielkov - dáme bokom.
  8. Žĺtka vyšľaháme s cukrom, pridáme ostatné ingrediencie a vymiešame takú kašu. pridáme sneh z bielkov a šup ho na makovú vrstvu.
  9. Pečieme pri teplote 180°C zhruba 35-40 minút.