Go Back
Vytlačiť

Výborný marhuľový koláčik

Výborný marhuľový koláčik – na celý rok, s čerstvými alebo zaváranými marhuľami

Ingrediencie

  • marhule – asi 16 ks alebo zavárané polovičky marhúľ
  • 250 g masla alebo rastlinného tuku
  • 200 g múčkového cukru
  • 1 vrecko vanilkového cukru
  • štipku soli
  • kôru z 1 citróna
  • 4 vajcia
  • 250 g hladkej múky
  • 50 g Solamylu alebo iného škrobu,
  • 1/2 vrecka prášku do pečiva
  • Poleva: 100 g prášk. cukru
  • šťava z 1 citrónu

Inštrukcie

  1. Z tuku, cukru, vanilkového cukru a soli vymiešame krém.
  2. Pridáme citrónovú kôru a nakoniec vmiešame vajíčka - jedno po druhom.
  3. Zmiešame múku so Solamylom a práškom do pečiva, pridáme ich tiež do krému a všetko dohromady miešame, kým nevznikne hladké cesto.
  4. Na plech dáme mastný papier. Naň vylejeme cesto a zarovnáme ho.
  5. Rovnomerne poukladáme polovičky marhúľ.
  6. Vo vyhriatej rúre (el. sporák 175 st C / plyn stupeň 2) pečieme 20 - 25 minút.
  7. Práškový cukor vymiešame s citrónovou šťavou a touto citrónovou zmesou polejeme koláč rovnomerne v prúžkoch krížom cez marhule.
  8. Na záver pokrájame koláč na kúsky - 1 marhuľa = 1 kúsok.