vajíčka rozdelíme na bielky a žĺtky. Cukor dáme pol tam a pol tam. Zo bielkov vyšľaháme pevný sneh, zo žĺtkov hustý svetlý krém. Žĺtkový krém pridáme ku snehu a máme vajíčkový krém.
Sypké ingrediencie spolu vymiešame a pridáme k vajíčkovej pene, jemne stierkou vymiešame a vylejeme na papierom vystlaný plech. Pečieme pri teplote 180 stupňov zhruba 20 minút. Necháme vychladnúť a následne odstránime papier.
STRED:
Najprv zmiešame želatinu s prislúchajúcim cukrom a vodou a uvaríme (privedieme do varu) - necháme vychladnúť na teplotu prsta, alebo aj trošku menej.
Teraz vyšľaháme šľahačku zo smotany a cukru a pridáme vychladnutú želatínovú zmes. Vylejeme na korpus a necháme stuhnúť želatinu (môže to trvať aj niekoľko hodín).
VRCH:
Kivi očistíme a nakrájame na menšie kúsky tak 5-7mm. Zalejeme vodou (2 dl) pridáme cukor a želatinu a uvaríme (privedieme do varu). Necháme vychladnúť na teplotu prsta, alebo aj trošku menej. Vylejeme na stuhnutú vrstvu a znova necháme vychladnúť - postup už viete.
Poznámky k receptu
UPOZORNENIE: Ja používam želatinu extra silnú s AGAROM - dá sa bežne kúpiť žltá a červená. Táto sa dá variť. Dobre si pozrite, akú želatinu použijete - nie každá sa môže variť, niektorá len dobre zohriať (50-60 stupňov).