-
Hotové domáce štrúdľové cesto na vaľkanú štrúdľu vyberieme z chladničky, dáme na silne pomúčenú dosku, posypeme aj povrch štrúdle múkou, aby cesto neobschlo a necháme ho zohriať na izbovú teplotu.
-
Kým sa cesto zohreje na izbovú teplotu, pripravíme náplň zmiešaním 1 lyžice holandského kakaa a 2 lyžíc cukru krupica, v hrnčeku rozpustíme čerstvé maslo.
-
Cesto rozvaľkáme na tenúčko, rovnomerne nanesieme kakaovú náplň tak, že po obvode necháme voľný pás cesta asi 5 cm široký, náplň pokvapkáme rozpusteným maslom - len málo.
-
Voľné okraje cesta po obvode prehneme z bokov smerom dovnútra, potom náplň zo štrúdle nevytečie, zdola nahor na pevno stočíme do závinu tak, aby spoj bol naspodku.
-
Štrúdľu prenesieme na plech vystlaný teflonovou fóliou, výdatne potrieme rozpusteným maslom. Vložíme piecť do trúby vyhriatej na 170 stupňov C, na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom, pečieme do ružova 15 minút, upečenú štrúdľu vyberieme z trúby a necháme úplne vychladnúť.
-
Pokrájame na porcie, dáme na podnos a pred podávaním hojne posypeme cez sitko práškovým cukrom. Servírujeme k dobrej presso kávičke, štrúdľa je veľmi chutná, vhodná ako pohostenie i pre návštevy, recept je jednoduchý a štrúdľa je rýchlo hotová