Go Back
Vytlačiť

Kakaové mini štrúdličky

Ingrediencie

  • 1 ks domáce cesto na vaľkanú štrúdľu 250 g
  • hladká múka na podypanie pri vaľkaní cesta podľa potreby náplň: 1 polievková lyžica holandského kakao 2 polievkové lyžice cukru krupica
  • rozpustené maslo na pokvapkanie náplne
  • na potretie štrúdle:
  • 50 g rozpusteného masla
  • na pocukrovanie štrúdle:
  • práškový cukor podľa chuti

Inštrukcie

  1. Hotové domáce štrúdľové cesto na vaľkanú štrúdľu vyberieme z chladničky, dáme na silne pomúčenú dosku, posypeme aj povrch štrúdle múkou, aby cesto neobschlo a necháme ho zohriať na izbovú teplotu.
  2. Kým sa cesto zohreje na izbovú teplotu, pripravíme náplň zmiešaním 1 lyžice holandského kakaa a 2 lyžíc cukru krupica, v hrnčeku rozpustíme čerstvé maslo.
  3. Cesto rozvaľkáme na tenúčko, rovnomerne nanesieme kakaovú náplň tak, že po obvode necháme voľný pás cesta asi 5 cm široký, náplň pokvapkáme rozpusteným maslom - len málo.
  4. Voľné okraje cesta po obvode prehneme z bokov smerom dovnútra, potom náplň zo štrúdle nevytečie, zdola nahor na pevno stočíme do závinu tak, aby spoj bol naspodku.
  5. Štrúdľu prenesieme na plech vystlaný teflonovou fóliou, výdatne potrieme rozpusteným maslom. Vložíme piecť do trúby vyhriatej na 170 stupňov C, na funkcii horný a dolný ohrev s ventilátorom, pečieme do ružova 15 minút, upečenú štrúdľu vyberieme z trúby a necháme úplne vychladnúť.
  6. Pokrájame na porcie, dáme na podnos a pred podávaním hojne posypeme cez sitko práškovým cukrom. Servírujeme k dobrej presso kávičke, štrúdľa je veľmi chutná, vhodná ako pohostenie i pre návštevy, recept je jednoduchý a štrúdľa je rýchlo hotová