-
Nastrúhame kôru z Bio citróna, nie je podmienkou, môžete použiť aj obyčajné citróny, len ich musíte dôkladne umyť, dáme pozor, aby sme nenastrúhali aj bielu časť kôry, lebo tá je výrazne horká.
-
Do misy dáme práškový cukor, nastrúhanú citrónovú kôru, citrónovú šťavu, citrónovú dužinu, hustý biely neochutený domáci jogurt /jogurt gréckeho typu/ a všetko spolu dobre vyšľaháme na jednoliaty krém, ktorý na noc odložíme do mrazničky, netreba vôbec premiešavať ako pri iných zmrzlinách.
-
Postačí však aj 4 hodiny mrazenia a máme zmrzlinu hotovú. Ked zmrzlinu vyberieme z mrazničky, necháme chvíľku povoliť pri izbovej teplote a môžeme servírovať.
-
Recept je naozaj jednoduchý, veľmi chutný a určený pre milovníkov osviežujúcej výraznej citrónovej chuti a jogurtu.