Go Back
Vytlačiť

Najjednoduchšia klobásková zmes na špagety

Ja som mäsožravec, ale toto uspokojí moje lovecké inštinkty úplne.

Ingrediencie

  • Pre 4 porcie špagiet:
  • 3 pl masti kačacia, bravčová, alebo olej
  • 2 stredne veľké cibule
  • 150-200 g klobáska najlepšia polosuchá - vyúdená
  • 250-300 ml kečupu

Inštrukcie

  1. Na masti osmahneme cibuľu.
  2. Tentokrát viac, ako len do sklovita - ak chcete do sklovita, choďte za sklenárom. Cibuľa je lepšia, keď chytí farbu. Pridajte akrájanú klobásku.
  3. Ja ju nakprv po dĺžke rozkrojím na polku a znova na polku a potom tie 4 "paličky" nakrájam na malé kúsky. Keď sa klobáska trošku zatiahne a pustí šťavu, pridáme kečup.
  4. Nešetrite kvalitou, tu sa naozaj oplatí použiť dobrý kečup.
  5. Ideálna zmes na špagety. Uvarte ich AL DENTE. Špagety dajte do veľkého množstva (minimálne 2-5 litra) osolenej vriacej vody s 1 PL oleja, nikdy do studenej.
  6. Varte podľa druhu špagiet cca 7-8 minút. Skúste ho nich kusnúť a v strede sú šte trošku tvrdšie, ale nie tak, aby sa lámali.
  7. Keď ich budete variť dlho, nebudú AL DENTE, ale skôr AL DEMENTE - to radšej vyhoďte a uvarte druhé...