Go Back
Vytlačiť

Polievka z čerstvých rajčín s rokfortom

Táto polievočka je veľmi dobrá a veľmi rýchlo hotová ... recept som našla v akomsi časopise a inak rajčinovú už nevarím ...

Ingrediencie

  • 800 g paradajky lúpané
  • 1 ks cibuľa
  • 3 PL najlepšie olivový olej
  • 500 ml vývar zeleninový z bujónu
  • 100 g syr plesňový
  • korenie čierne mleté
  • bazalka čerstvá
  • podľa chuti čili paprička

Inštrukcie

  1. Rajčiny najskôr narežeme do kríža, vhodíme do vriacej vody a chvíľu povaríme ... povyberáme na podnos a po vychladnutí ošúpeme ... potom ich nakrájame na drobné kocky .
  2. Na oleji zapeníme cibuľu spolu s čili papričkou.
  3. K cibuli pridáme nakrájané rajčiny.
  4. Zalejeme zeleninovým vývarom a spolu povaríme 10 minút.
  5. Nakoniec pridáme mleté čierne korenie a servírujeme s plesňovým syrom a čerstvou bazalkou. Prajem dobrú chuť.