-
Fazuľu necháme cez noc napučať v čistej vlažnej vode.
-
Mnoho receptov vyžaduje varenie v tej istej vode, ale my si spravme lepšiu.
-
Ráno vodu zlejeme (zbavíme sa tak hlavnej zložky, ktorá tvorí plyny).
-
Pridáme mrkvu, strúhaný petržlen (málokto má rád celé kúsky vareného petržlenu v polievke).
-
Pridáme vegetu, soľ a varíme asi 1 hodinu. Po hodine pridáme zápražku a ešte chvíľku(5 minút) povaríme, nech sa chute spoja.
-
Kto by nevedel, ako na zápražku:
-
Na rajnici rozohrejeme olej, pridáme múku a na VEĽMI miernom plameni miešame aspoň 4-5 minút.
-
Pridáme mletú červenú papriku a VEĽMI krátko (30 sekúnd) opražíme - pozor, pri dlhšom, alebo silnejšom pražení môže paprika zhorknúť.
-
Zalejeme asi 150 ml studenej vody, dôkladne premiešame a vlejeme do polievky.