-
Kyslú kapustu vyžmýkame. Vodu nevylejeme - ešte ju budeme potrebovať.
-
Aby sa nám dobre jedla, tak kapustu nakrájame na menšie kúsky.
-
Na trošku bravčovej masti ju len kratulinko (minútku) osmahneme a podlejeme horúcim vývarom a pridáme rajčinový pretlak. Kľudne môžeme dať aj z bujóna - rozdiel v konečnom výsledku nie je až taký fatálny.
-
Kapustu varíme zo 20-30 minút. Ochutnáme a ak sa nám zdá málo kyslá, tak pridáme z vody, čo sme si dali nabok. Ja osobne použijem všetku - mám rád kyslejšiu.
-
Pridáme nakrájané zemiaky, údenú šunku a klobásku (ak máte malé deti, klobásku môžete vynechať). Varíme ďalších 30-40 minút a zahustíme smotanou, v ktorej sme zamiešali 2 PL hladkej múky.
-
Necháme prejsť varom a aj keď to bude lákať, najlepšia bude na druhý deň (alebo tretí).