Go Back
Vytlačiť

Korenistá hubová polievka

Najlepšie sú samozrejme huby nazbierané v lese, ale túto polievku môžeme robiť aj zo šampiňónov.

Ingrediencie

  • 125 g húb
  • 1 cibuľa
  • 4 PL oleja
  • 3 PL zemiakovej kaše v prášku alebo 1 najemno nastrúhaný zemiak
  • 5 dl mäsového vývaru môže byť aj z bujónu
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • mletá paprika
  • 1 šálka smotany na varenie
  • 1 na tvrdo uvarené vajce
  • 1 PL posekaná petržlenová vňať

Inštrukcie

  1. Huby očistíme a pokrájame. Cibuľu očistíme a nasekáme na drobno.
  2. Opražíme ju na oleji. Pridáme huby, zalejeme vodou a podusíme.
  3. Zalejeme mäsovým vývarom, osolíme, okoreníme, zahustíme zemiakovou kašou.
  4. Privedieme k varu. Potom pridáme smotanu.
  5. Vajce ošúpeme, nasekáme na drobno a spolu s vňaťou pridáme do uvarenej polievky.