Go Back
Vytlačiť

Jarná zeleninová polievka

Najlepšia zeleninová polievka je určite z čerstvej jarnej zeleninky.

Ingrediencie

  • 1 menší karfiol
  • 2-3 mrkvy
  • 1-2 petržleny tie sa z polievky vyberú
  • 1-2 hrste hrášku
  • petržlenová vňať pôjde von
  • 1/2 papriky zelená, alebo červená - pôjde von
  • 1 stredne veľká cibuľa tiež pjde von
  • 2 čl soli
  • 1 PL oleja

Inštrukcie

  1. Na troške oleja opražíme na kolieska nakrájanú mrkvu.
  2. Osolíme, pridáme celý očistený koreň petržlenu, očistenú cibuľu a podlejeme cca 2 litrami vody (studenej).
  3. Privedieme do varu a pomalinky Varíme asi 10 minút.
  4. Ak chcete, môžete podliať aj vriacou vodou, vtedy bude mať mrkva výraznejšiu chuť a polievka bude možno o 2% slabšia, lebo chuť z mrkvy nepôjde do vody, ale ostane v mrkve.
  5. Po 10 minútach varenia pridáme karfiol a ZASE POMALY varíme zhruba 8 minút.
  6. Pridáme hrášok, petržlenovú vňať a papriku (bez jaderníka).
  7. Varíme ešte 4-5 minút (ANO ZASE POMALY). Ak budeme variť rýchlo=silno, rozvaríme zeleninu, polievka nebude krásna číra - čistá, ale mútna a nebude taká estetická.
  8. HOTOVO. Opatrne vyberieme petržlen, papriku, cibuľu a petržlenovú vňať. Kto ju má rád, môže ju skonzumovať, ale 63,74% jedákov nemá rado varenú cibuľu, 78,12% ľudí nemá rado varený petržlen a tie ostatné veci ešte viac.
  9. Prajem dobrú chuť :-)