Go Back
Vytlačiť

Gulášová polievka

Gulášová polievka - klasická hustá polievka, ktorá s krajcom čerstvého chleba nahradí aj obed alebo večeru

Ingrediencie

  • 1 ks cibuľa
  • 1 ks zelená paprika
  • 1 PL olej masť
  • 2 ČL mletá červená paprika sladká
  • 1 ČL mletá červená paprika štipľavá
  • 150 g hovädzie mäso
  • 150 g bravčové mäso
  • 1 ČL mleté čierne korenie
  • 2 strúčiky cesnak
  • 4 ks zemiaky
  • soľ
  • rasca
  • majoránka

Inštrukcie

  1. Nadrobno pokrájanú cibuľu speníme na oleji.
  2. Pridáme na drobno nakrájanú papriku, na kocky pokrájané mäso a oprážíme.
  3. Poprášime mletou paprikou, posolíme, pridáme korenie, rascu, majoránku, podlejeme vodou a udusíme do mäkka.
  4. Občas pomiešame a podľa potreby pridáme vodu.
  5. Keď je mäso skoro mäkké, pridáme na drobno pokrájane zemiaky, pretlačený cesnak, dolejeme zvyšnou vodou a povaríme, kým aj zemiaky nazmäknú.