Rascová polievka je nielen výbornou polievkou, ale slúži aj pri problémoch so žalúdočnou kyselinou
Ingrediencie
1PL mastioleja
1PL hladkej múky
štipka mletej papriky
2ČL rasca
1menšia na kocky pokrájaná cibuľa
soľ
voda
opečený na kocky nakrájaný chlieb
alebo jedno vajce
Inštrukcie
Z masti a múky pripravíme bledú zásmažku.
Pridáme papriku, cibuľu, zalejeme 2 dl studenej vody a dobre rozmiešame, aby sa netvorili hrudky.
Dolejeme vodou, pridáme rascu a varíme asi 15 minút. Podľa chuti dosolíme a podávame s opečeným chlebom.
Prípadne môžeme do polievky rozmiešať jedno surové vajce - rozbijeme do hrnčeka, rozšľaháme vidličkou a postupne lejeme do polievky, kde ho ešte premiešame vidličkou.