Go Back
Vytlačiť

Paradajkové Gazpacho

V teplých letných dňoch osvieži lepšie, ako zmrzlina, alebo nanuk.

Ingrediencie

  • 1 kg rajčín bezpodmienečne odtrhnutých až po uzretí
  • 1 šalátová uhorka tak 250gramová
  • 1 väčšia paprika červená je lepšia, ako zelená
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1/3 čl soli
  • 1 PL cukru
  • 1 citrón iba jeho šťava

Inštrukcie

  1. Paradajky deň vopred (alebo ešte ráno) ošúpeme.
  2. Dá sa to spraviť tak, že ich na spodnej strane (oproti stonke) narežeme do kríža (stačí tak 2x2 cm) a keď ich takto budeme všetky mať narezané, zalejeme ich v hrci vriacou vodou, Vodu po 2-3 minútach zlejeme a paradajky pôjdu pekne ošúpať.
  3. Takto celé ich vrátime až do obeda (alebo druhého dňa) do chladničky. Odporúčam na spodok, tam je najchladnejšie. Vlastne všetka zelenina by mala byť v chladničke.
  4. Uhorku nakrájame na menšie kocky, pridáme rajčiny (aj so šťavou, ktorú pustili. 2 strúčiky cesnaku, proste všetko, čo je napísané v ingredienciách a rozmixujeme 1-2 minútky ponorným mixérom. Ihneď podávame.
  5. Môžeme dekorovať bazalkou. a podávame takto vychladené.