V teplých letných dňoch osvieži lepšie, ako zmrzlina, alebo nanuk.
Ingrediencie
1kgrajčínbezpodmienečne odtrhnutých až po uzretí
1šalátová uhorkatak 250gramová
1väčšia paprikačervená je lepšia, ako zelená
2strúčiky cesnaku
1/3čl soli
1PL cukru
1citróniba jeho šťava
Inštrukcie
Paradajky deň vopred (alebo ešte ráno) ošúpeme.
Dá sa to spraviť tak, že ich na spodnej strane (oproti stonke) narežeme do kríža (stačí tak 2x2 cm) a keď ich takto budeme všetky mať narezané, zalejeme ich v hrci vriacou vodou, Vodu po 2-3 minútach zlejeme a paradajky pôjdu pekne ošúpať.
Takto celé ich vrátime až do obeda (alebo druhého dňa) do chladničky. Odporúčam na spodok, tam je najchladnejšie. Vlastne všetka zelenina by mala byť v chladničke.
Uhorku nakrájame na menšie kocky, pridáme rajčiny (aj so šťavou, ktorú pustili. 2 strúčiky cesnaku, proste všetko, čo je napísané v ingredienciách a rozmixujeme 1-2 minútky ponorným mixérom. Ihneď podávame.
Môžeme dekorovať bazalkou. a podávame takto vychladené.