Cvikla, mimoriadne zdraviu prospešná zelenina, pretože obsahuje veľa draslíka, bielkovín, železa, horčíka, medi, zinku, fluóru, mangánu a vitamínov C, B1 a B2, je stále v našej kuchyni nedocenená. Pritom ide o veľmi chutnú, málo kalorickú a cenovo d
Ingrediencie
Potrebujeme :
1vačšiu bulvu cvikly
2biele jogurty 150ml
4vajcia
1pol.lyžica octu
0,7lvody
petržlenovú vňať
Inštrukcie
Surovú cviklu ošúpeme, opláchneme a nastrúhame.
Potom nastrúhanú masu zalejeme cca 0,7l vody, osolíme a dáme variť.
Asi po cca 10-15 min., ked je cvikla mäkká, masu rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme jogurty, celé surové vajce, ocot a ešte raz všetko rozmixujeme a necháme prejsť krátkym varom.
Súbežne s cviklou dáme variť 3 vajcia na tvrdo, ktoré potom pokrájané na štvrtky vložíme do taniera s polievkou a posypeme vňaťkou.