Go Back
Vytlačiť

Cviklová polievka

Cvikla, mimoriadne zdraviu prospešná zelenina, pretože obsahuje veľa draslíka, bielkovín, železa, horčíka, medi, zinku, fluóru, mangánu a vitamínov C, B1 a B2, je stále v našej kuchyni nedocenená. Pritom ide o veľmi chutnú, málo kalorickú a cenovo d

Ingrediencie

  • Potrebujeme :
  • 1 vačšiu bulvu cvikly
  • 2 biele jogurty 150ml
  • 4 vajcia
  • 1 pol.lyžica octu
  • 0,7 l vody
  • petržlenovú vňať

Inštrukcie

  1. Surovú cviklu ošúpeme, opláchneme a nastrúhame.
  2. Potom nastrúhanú masu zalejeme cca 0,7l vody, osolíme a dáme variť.
  3. Asi po cca 10-15 min., ked je cvikla mäkká, masu rozmixujeme ponorným mixérom, pridáme jogurty, celé surové vajce, ocot a ešte raz všetko rozmixujeme a necháme prejsť krátkym varom.
  4. Súbežne s cviklou dáme variť 3 vajcia na tvrdo, ktoré potom pokrájané na štvrtky vložíme do taniera s polievkou a posypeme vňaťkou.
  5. Mňam !