Vytlačiť
Mäsové knedličky do polievky
Fantastické mäsové knedličky do polievky pripravíte z mäsa, ktoré sa v polievke varilo
-
10
g
masla
-
1
žĺtok
-
100
g
vareného mäsa
napr. z polievky,
-
pol žemle
-
mleté čierne korenie
-
soľ
-
10
g
strúhanky
-
petržlenová vňať alebo pažítka
-
trochu mlieka na namočenie žemle
-
Maslo vymiešame so žĺtkom, pridáme zomleté mäso, v mlieku namočenú a vyžmýkanú žemľu, čierne korenie, soľ, strúhanku a posekanú pažítku.
-
Všetko dobre premiešame a urobíme malé knedličky veľké asi ako orechy, ktoré zavárame do vriacej polievky.
-
Varíme asi 5 minút - podľa veľkosti knedličky - najlepšie je jednu vybrať a odskúšať, či je uvarená.