Rýchla kuracia polievka - kuracie mäso sa uvarí rýchlo, takže už o hodinu si môžete vychutnávať túto výbornú polievku.
Ingrediencie
kurací trup – točo Vám zostane z kuraťa po vyrezaní prsíčok a stehienok – aj s kožou, môžeme pridať aj krídla a vnútornosti
menšia cibuľa
1PL olej
pol vrecúška mrazenej zeleniny na polievku – napr. Mochovská
soľ
vegeta
mletá paprika
koreniny podľa chuti
Inštrukcie
Očistenú cibuľu nakrájame, speníme na oleji.
Zalejeme studenou vodou a vložíme mäso.
Keď začne vrieť, posolíme, pridáme vegetu, papriku a korenie. Necháme povariť a po cca 15-tich minútach pridáme zeleninu. Varíme, kým sa mäso neoddeľuje od kostí.
Potom mäso vyberieme, vykostíme a vrátime späť do polievky.
Poznámky k receptu
Tip: Namiesto závarky môžete do polievky pridať 1 PL ovsených vločiek a povariť 5 minút.