-
Šošovicu deň pred prípravou namočíme do studenej vody na 12 hodín.
-
Vodu z namočenia zlejeme, zalejeme čerstvou studenou vodou, privedieme do varu a vodu opäť zlejeme, aby sme zbavili polievku nadýmavých látok.
-
Šošovicu zalejeme vývarom z varenia údeného mäsa, nesolíme, lebo vývar je už dosť slaný, pridáme bobkový list, celé čierne a celé nové korenie, pikantnú madarskú údenú klobásu pokrájanú na kolieska, očistenú cibuľu a cesnak, varíme takmer do mäkka.
-
Pridáme zátrepku zo sladkej smotany a hladkej múky, povaríme ešte 15 minút všetko spolu, vypneme plameň, necháme chvíľu odstáť.
-
Na záver chuť doladíme na príjemne sladko - kyslú pridaním kryštálového cukru a octu.
-
Servírujeme horúce s čerstvo upečeným domácim chlebom alebo pečivom. Dobrú chuť prajem a všetko NAJ v Novom roku 2017 :-)