Vytlačiť
Spaghetti carbonara
Špagety po uhliarsky - rýchle, dobré, so slaninou a vajíčkom
-
Pre 2 osoby:
-
200
g
špagiet
-
1
cibuľa
-
1
zarovnaná PL masti
-
50
g
prerastená oravská slanina
alebo šunka
-
40
g
nastrúhaný syr Parmezán
-
50
ml
smotana
-
2
vajcia
-
soľ
-
korenie podľa chuti
-
Špagety uvaríme v osolenej vode a zlejeme.
-
Slaninu pokrájame na kocky. (Tí, ktorí nemajú radi slaninu, pridajú pokrájanú šunku.)
-
Cibuľu ošúpeme a pokrájame na drobno. Na masti opražíme slaninu a cibuľu do zlata.
-
Do smotany pridáme syr, rozšľahané vajcia, štipku soli a zalejeme tým zmes slaniny a cibule.
-
Urobíme niečo ako redšiu praženicu, dochutíme korením, pridáme cestoviny a premiešame.