Go Back
Vytlačiť

Vyprážané šampiňóny

Vyprážané šampiňóny - čím menšie, tým lepšie

Ingrediencie

  • 500 g drobných šampiňónov
  • soľ
  • hladká múka
  • 2 vajcia
  • strúhanka
  • olej na vyprážanie - keď sú všetky rovnako veľké ideálne je použiť fritézu

Inštrukcie

  1. Šampiňóny očistíme, posolíme (pustia trošku vody a múka sa lepšie prichytí) a necháme 5 minút odstáť.
  2. Zoberieme si uzatvárateľnú nádobu – najlepšie plastovú.
  3. Do nej vsypeme trochu hladkej múky, šampiňóny, uzavrieme a jemne ju niekoľkokrát ju otočíme.
  4. Šampiňóny sa takto obalia v múke.
  5. Vysypeme ich z nádoby a nasypeme do nej strúhanku.
  6. Vajcia rozšľaháme a v nich postupne ponamáčame šampiňóny.
  7. Postupne ich vkladáme do nádoby a zasypeme troškou strúhanky.
  8. Nádobu zasa uzavrieme, jemne ju niekoľkokrát ju otočíme a šampiňóny máme obalené.
  9. Potom ich už iba vypražíme na oleji.
  10. Podávame so zemiakmi alebo zemiakovou kašou.