-
Cibuľu očistíme, pokrájame na jemno, orestujeme v hrnci na rozohriatom oleji do sklovita, pridáme celé čierne a nové korenie, celé borievky, bobkové listy, krátko spolu orestujeme, k cibuli pridáme kvasenú kapustu aj so šťavou, ktorú posypeme celou rascou, osolíme a dusíme na strednom plameni do odparenia tekutiny, kapusta má zostať al dente - asi 20 minút.
-
K udusenej kapuste pridáme nastrúhané jablko, premiešame, posypeme hladkou múkou a krátko spolu opražíme.
-
Múka kapustu primerane zahustí, toto ma naučila moja dobrá mama, o posypaní múkou hovorievala, že na záver kapustu "zaštábujeme" / z nemčiny - poprášime/.
-
Vypneme plameň, necháme chvíľu odstáť, ochutnáme, osladíme cukrom kryštál a doladíme na príjemne sladko - kyslú chuť pridaním octu.
-
Horúcu kapustu podávame ako vynikajúcu prílohu k rôznym druhom pečeného mäsa, podávala som k Pikantnému pečenému bôčiku.