Go Back
Vytlačiť

Karfiolové fašírky s údeným mäsom a so syrom

Po sviatkoch dobre padne aj takéto chutné a rýchle jedlo.

Ingrediencie

  • 1 stredne veľký karfiol
  • 1 stredne veľká cibuľa
  • 200 gramov vareného údeného mäsa krkovička, pliecko
  • 100 gramovnastrúhaného kvalitného tvrdého syra/ev. údeného syra
  • 2 vajcia
  • 1 malý zväzok čerstvo posekanej petržlenovej vňate
  • domáca strúhanka podľa potreby
  • soľ podľa chuti
  • čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
  • voda na varenie karfiolu podľa potreby
  • slnečnicový olej na vyprážanie fašíriek podľa potreby

Inštrukcie

  1. Karfiol očistíme, rozoberieme na ružičky, umyjeme a uvaríme do polomäkka v osolenej vode, scedíme a ešte za tepla rozdrobíme pomocou mačkadla na zemiaky na drobno a necháme vychladnúť.
  2. Očistenú cibuľu pokrájame na kocky, uvarené údené mäso pokrájame tiež na malé kocky o hrane asi 0,5 cm.
  3. Kvalitný tvrdý syr nastrúhame na jemno, čerstvú petržlenovú vňať posekáme na drobno.
  4. Ku karfiolu pridáme cibuľu, údené mäso, petržlenovú vňať, nastrúhaný syr, vajcia, zmes osolíme, okoreníme čerstvo mletým čiernym korením, premiešame, podľa potreby zahustíme strúhankou a necháme chvíľu odpočinúť.
  5. Rukami navlhčenými v studenej vode vytvarujeme guľky o priemere asi 5 cm, dlaňami jemne sploštíme a obalíme v strúhanke.
  6. Vyprážame v horúcom oleji z oboch strán do červeno - hneda a hotové fašírky dáme odsať na papierovú kuchynskú utierku z prebytočného tuku.
  7. Podávame horúce so zemiakovou kašou a servírujeme s tatarskou omáčkou, s ochutenou majonézou alebo s kyslou smotanou s cesnakom, ev. s jemným zeleným šalátom.
  8. Je to rýchly veľmi chutný obed či večera.