-
Zemiaky uvaríme v šupe, ošúpeme a nakrájame na kolieska.
-
Rozmrazené rybie filé namočíme na hodinu do mlieka.
-
Potom mlieko zlejeme a filé necháme odkvapkať.
-
Z jednej strany ho osolíme, okoreníme, z druhej strany ho natrieme sardelovou pastou.
-
Potom ho opečieme na masle, zalejeme vínom a 10 minút podusíme.
-
V inom hrnci udusíme špenát na jednej lyžici masla, osolíme.
-
V ďalšom hrnci z 2,5 dl mlieka, múky a masla urobíme bešamelovú omáčku (na masle opražíme múku a opatrne prilievame studené mlieko za stáleho miešania, aby sa neurobili hrudky), do ktorej prilejeme víno, v ktorom sa varila ryba.
-
Ohňovzdornú misku natrieme olejom, postupne do nej kladieme tretinu zemiakov, posolíme, zalejeme bešamelom, 1/2 filé, posypeme muškátovým orieškom, zalejeme bešamelom, druhú tretinu zemiakov, na to vrstvu špenátu, bešamel, na záver rybie filé, posypeme muškátovým orieškom, poslednú vrstvu zemiakov, bešamel a na koniec zasypeme strúhaným parmezánom.
-
Dáme zapiecť do rúry na asi 15 minút na 190 °C.