Go Back
Vytlačiť

Dusená nová hlávková kapusta s mletým mäsom

Dusená nová hlávková kapusta s mletým mäsom

Ingrediencie

  • 1,5 kg kapusta hlávková nová
  • 1 ks cibuľa väčšia
  • 1 čl rasca celá
  • korenie mleté čierne
  • soľ
  • 2 PLcukor kryštálový
  • 800 gp liecko mleté bravčové
  • 1 ks vajíčko
  • orech muškátový
  • 1 ks rohlík starší
  • 3 strúčiky cesnak
  • 70 gslanina údená
  • 1 ks cibuľa malá
  • 2 PL ocot
  • 250 ml smotana kyslá
  • 1,5 pl múka hladká

Inštrukcie

  1. 1.Pripravil som si novú hlávkovú kapustu , ktorú som nakrájal na slížiky .
  2. 2.Do studenej vody som namočil jeden starší rohlík .Očistil som si cibuľu a cesnak .
  3. 3.Namočené pečivo som vyžmýkal , pridal som vajíčko , prelisoval som cesnak , na drobno som nakrájal menšiu cibuľu .
  4. Nastrúhal som muškátový orech , pridal som soľ a mleté čierne korenie a mleté bravčové pliecko .
  5. Všetko som spolu zamiešal a dal na chvíľu do chladničky , kým si udusím kapustu .
  6. 4.Pripravil som si údenú slaninu .
  7. 5.Nakrájal som ju na malé kocky .
  8. 6.Slaninu som opiekol na troche oleja aj s cibuľou . Pridal som aj 1 čl celého kmínu . Potom som pridal cukor .
  9. 7.Kapustu som si nakrájal na slížiky .Pridal som ju na cibuľový základ .
  10. Kapustu som osolil , okorenil mletým čiernym korením a 2 pl octu . Podlial som ju asi so 100 ml vody a udusil som ju .
  11. 8.Z dusenej kapusty som polovicu odobral do misky .
  12. Do hrnca som dal zamiešané ochutené mleté mäso tak , že som z neho robil v dlani placky a kládol som ich vedľa seba .Na to som dal zvyšok kapusty z misky .
  13. 9.V kyslej smotane som rozhabarkoval 1,5 pl hladkej múky a nalial som ju na kapustu. Prikrytú som ju dusil na stíšenom plamemi asi 40 minút.