Go Back
Vytlačiť

Ľahký zemiakový šalát so zeleninou

Zepter -Varenie na pare je skvelá metóda. Pri príprave jedla uchováte maximum živín a čerstvej chuti použitých prísad!

Ingrediencie

  • 800 dkg olúpaných surových zemiakov
  • 25 dkg mrkvy
  • 15 dkg zeler
  • 1 cibuľa koreníe soľ
  • 3 lyžice majonézy
  • 2 lyžice jogurtu
  • 1 Lučina
  • 2 varené vajcia
  • 1 nastrúhané jablko
  • 2 kyslé uhorky
  • francúzska Horčica

Inštrukcie

  1. Umyté zemiaky, mrkvu zeler olúpte, vyperieme vo vode ,nakrájame na drobné kocky.
  2. Zeleninu, zemiaky aj umyté vajcia vložíme do nádoby Zepter s dierovaným dnom Varíme v pare cca 15 minút. (Tip:.! Varenie v pare je najzdravší spôsob varením pokrmov, zelenina si zachová viac arómu, živíny súčasne dobre vyzera a takisto ušetríte energiu - Všetko sa VARI nad sebou na jednej platnicke vo varnom stĺpci od společnosti Zepter)
  3. Potom zemiaky zeleninu necháme vychladnutí , popr. ich mozem prepláchnuť studenou vodou.
  4. Príprava majonézy:
  5. do misy dáme majonézu, jogurt, lúčinu, horčicu, korenie- rozmiešame.
  6. Pridáme vychladnutú zeleninu so zemiakmi, na drobné kocky nakrájané vajcia, uhorky, cibuľu, nastrúhané jablko.
  7. Opatrne premiešame. Ak je potrebné, trochu osolíme.