Go Back
Vytlačiť

Letný kapustový šalát

Recept som našla pred niekoľkými rokmi na nete. Robím ho každé leto ... a nie raz ... je dobrý a v chladničke vydrží aj niekoľko týždňov. Je to vlastne kapustová čalamáda na rýchlu spotrebu.

Ingrediencie

  • 1 stredná ks hlávková kapusta biela
  • 500 g mrkva strúhaná
  • 2-3 ks cibuľa
  • nálev:
  • 1 l voda
  • 120 g cukor kryštál
  • 1,5 dl ocot
  • 1 KL drvená rasca
  • 2-3 ks bobkový list

Inštrukcie

  1. Uvaríme nálev. Kapustu nakrájame na jemné slížiky, mrkvu nastrúhame a cibuľu nakrájane na mesiačiky.
  2. Osolíme a necháme postáť.
  3. Potom zalejeme vlažným nálevom.
  4. Šalát by mal byť úplne zaliaty nálevom.
  5. Premiešame a po vychladnutí uložíme v chladničke.
  6. Vydrží niekoľko týždňov ... pravdaže, ak sa nezje ... :)))